2024. június 3. - Klotild

Már hűtlen kezelés miatt nyomoznak a 4-es metró ügyében

Hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomoz a rendőrség a 4-es metró beruházásával összefüggésben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken az MTI-vel.
2010. június 4. péntek 13:49 - HírExtra
A 4-es metró építésének aktuális negyedéves jelentéséből - amelyet a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön tárgyalt - kiderült: a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya vizsgálja a 4-es metró szerelvényeinek beszerzését.

Az MTI írásos megkeresésére a BRFK pénteken azt közölte: tavaly december 2-án tett feljelentést az ügyészsége egy korábbi országgyűlési képviselő a 4-es metró építése kapcsán. A Fővárosi Főügyészség elrendelte a nyomozást, amelynek lefolytatásával a BRFK-t bízta meg.

"A december óta eltelt idő alatt a nyomozók megkereséssel éltek a Fővárosi Önkormányzat, a tervező és a kivitelező cégek irányába, több, az építkezéssel kapcsolatos dokumentáció beszerzése céljából" - írta válaszában a rendőrség, hozzátéve, hogy megkezdődtek a tanúkihallgatások, illetve több szakértőt is kirendeltek.

A nyomozás sikere érdekében a BRFK további információkat nem közölt.

A metrójelentés szerint 2010 márciusában a BRFK-tól két megkeresés érkezett a DBR Metró Projekt Igazgatósághoz: az egyik a metrószerelvények beszerzéséről, az Eurometro Kft. Projektvezetési Tanácsadói Szolgáltatások szerződéséről, illetve a jelenleg foglalkoztatott vállalkozókról kért bővebb tájékoztatást, a másik az állomások belső beépítése tárgyú közbeszerzési eljárás teljes iratanyagát kérte be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását