2024. április 29. - Péter

Törökország mellett tüntetett a Jobbik

A török és a palesztin nép iránti szolidaritásának kifejezésére tartott szolidaritási gyűlést csütörtökön a Jobbik Magyarországért Mozgalom a budapesti török nagykövetség épülete előtt.
2010. június 3. csütörtök 23:51 - HírExtra
Gyöngyösi Márton, az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának jobbikos elnöke felszólalásában hangsúlyozta: a Törökország melletti kiállásra egyrészt a közös NATO-tagság, másrészt a "testvéri összetartozás" miatt is szükség van.

A jobbikos politikus szomorúnak nevezte, hogy idáig a Jobbikon kívül egyetlen parlamenti párt sem ítélte el határozottan a hétfői, Gázába tartó segélyszállítmányt ért izraeli agressziót.

Az eseményen török és arab szervezetek képviselői mellett részt vett és imát mondott Hegedűs Lóránt református lelkész.

A szemerkélő esőben összegyűlt egy-kétszáz fős tömeg palesztin zászlócskákat tartva hallgatta a felszólalókat, majd a gyűlés résztvevői az áldozatok emlékére mécseseket helyeztek el a nagykövetség kerítése elé.

Izrael hétfő hajnalban nemzetközi vizeken megrohamozott hat, segélyszállítmánnyal megrakott hajót, amely a Gázai övezetbe tartott, figyelmen kívül hagyva a zsidó állam által meghirdetett blokádot. Az incidensben a flottilla kilenc nemzetközi aktivistája vesztette életét, és több tucatnyian megsebesültek, köztük izraeli katonák is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását