2024. május 19. - Ivó, Milán

Tolerancia-menet a szlovák-magyar megbékélésért

Toleranciamenetet tartanak Pozsonyban a jövő kedden, június 8-án. A menet egyik fő célja, hogy felhívják a figyelmet a szlovák-magyar megbékélés szükségességére - írja a Bumm.sk révkomáromi hírportál.
2010. június 1. kedd 14:31 - HírExtra
Az internetes oldalnak Petőcz Kálmán, a somorjai Fórum Kisebbségkutató Intézet munkatársa, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának szóvivője elmondta, hogy a menet június 8-án délután fél 5-kor indul a pozsonyi Medikus kertben található Petőfi-szobortól, és a Szlovák Nemzeti Színház előtt álló Stefánik-szobornál ér véget. A rendezvényen rövid kulturális programot is tartanak, és civilek is felszólalnak.A szervezők célja, hogy kifejezzék igényüket egy toleráns társadalom iránt, ahol a kölcsönös megértés és a másik tisztelete uralkodik. Tekintettel a jelenlegi helyzetre, különös hangsúlyt kap a szlovák-magyar feszültség. Petőcz szerint szükség van a megbékélésre, a párbeszédre, a kedélyek lenyugtatására, és a menet egyben az együvé tartozást is jelképezi majd.

A Bumm.sk kérdésére Petőcz Kálmán elmondta, hogy több szlovák civil szervezetből is jelezték, hogy részt vesznek a menet lebonyolításában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását