2024. május 3. - Tímea, Irma

Megállapodtak BKV-ügyben

Mintegy fél éven át tartó tárgyalás után kedden megállapodtak a 2010-es bérfejlesztésről a szakszervezetek a BKV-val. ek (VTDSZSZ) elnöke a tárgyalásokat követően az MTI-nek. A mozgóbérfejlesztést közlése szerint az év végén hajtják végre, miután a BKV megvizsgálja, mennyi pluszpénz maradt a költségvetésben bérekre.
2010. június 1. kedd 12:35 - HírExtra
A dolgozók július elsejével 1 százalékos, 2 ezer forintos havi alapbéremelést kapnak, rögzítették a kollektív szerződésben már elfogadott év végi, 45 ezer forint értékű utalványokat, valamint a 3 százalékos egészségpénztári és magánnyugdíj-pénztári támogatás mellett opcióként már életbiztosítási hozzájárulás is kérhető - mondta Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke a tárgyalásokat követően az MTI-nek.. A fennmaradó összeget a szakszervezetekkel egyetértésben osztják szét.

A bérfejlesztés ezen elemei a BKV minden dolgozójára érvényesek. A 160 ezer forint alatti keresetűek további bérfejlesztéséről már korábban megállapodást kötöttek: nekik 2,1-5,7 százalékos bérfejlesztés jár.

A BKV-nál lévő 26 szakszervezetből 24 már aláírta a bérmegállapodást, kettő pedig technikai okok miatt később - még a héten - szignálja a dokumentumot.

A VTDSZSZ február 15-én jelentette be, hogy 4, illetve 4+5 százalékos béremelést kér, illetve azt is kezdeményezi, hogy a kollektív szerződésben rögzített, 6 ezer forintos havi melegétkezési utalvány összegét emeljék fel 8 ezer forintra, a 3 százalékos munkáltatói hozzájárulási körbe pedig a nyugdíj- és egészségpénztári tagság mellé vegyék fel harmadik elemnek az életbiztosítást.

A VTDSZSZ az év elején tartott BKV-sztrájkban nem vett részt, ezért jelenthetett be bérkövetelést. A korábban sztrájkoló, többségében a buszos és a villamos ágazat szakszervezetei ebben az évben a sztrájkmegállapodás értelmében nem jelenthetnek be bérkövetelést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását