2024. május 18. - Erik, Alexandra

"Én vagyok a számszeríjas kannibál"

"Én vagyok a számszeríjas kannibál" - így mutatkozott be pénteken, első bírósági megjelenése alkalmával az utóbbi évtizedek legsötétebb nagy-britanniai sorozatgyilkossági ügyének gyanúsítottja, akiről feltételezik, hogy evett áldozatai húsából, sőt - lapértesülés szerint - az élő patkányokat sem vetette meg.
2010. május 28. péntek 15:09 - HírExtra
A bradfordi illetőségű Stephen Griffithst azzal vádolják, hogy három prostituáltat gyilkolt meg az utóbbi egy évben az észak-angliai nagyvárosban. Közülük eddig egynek a feldarabolt, csonka maradványait - köztük levágott fejét - találták meg egy kisebb helyi folyóban, és a hatóságok a nyomok alapján feltételezik, hogy Griffiths ehetett áldozatából.

A gyanúsított ezt gyakorlatilag elismerte, amikor pénteken megjelent a bradfordi elsőfokú bíróságon. Amikor a nevét kérdezték, kijelentette, hogy ő a "számszeríjas kannibál".

Griffiths ezzel egyben azt is beismerte, hogy ő látszik lakóháza biztonsági kamerájának vérfagyasztó felvételén, amelyet a ház gondnoka fedezett fel rutinellenőrzés során. A horrorfilmbe illő képsorok azt mutatják, amint valaki a társasház folyosóján egy menekülő fiatal nőt üldöz, majd leüti. A nő elveszti eszméletét, a támadó egy időre eltűnik a kamera látómezejéből, ám nem sokkal később visszatér egy számszeríjjal, amellyel fejbe lövi tehetetlen áldozatát.

A 40 éves Griffiths a bradfordi egyetemen szerzett pszichológusi diplomát, és letartóztatásáig posztgraduális PhD-kurzusra járt; doktori disszertációjának témája a sorozatgyilkosságok felderítési módszerei a XIX. századtól napjainkig.

A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap pénteki beszámolója szerint Griffiths magánélete meglehetősen "furcsa" volt. Lakásában két nagy húsevő gyíkot, varánuszt tartott, amelyeket a szomszédok elmondása szerint időnként pórázon sétáltatott a ház körül.

A gyíkok élelmezésére nagy, "koporsóméretű" fadobozban patkányokat nevelt. Az egyik szomszéd úgy tudja, hogy a ládában egyszerre legalább száz patkány volt, és a lakás bűzlött a patkányürüléktől.

Nem mindegyik patkány végezte azonban a varánuszok gyomrában. Egy ismerős a The Sunnak felfedte: Griffiths egy ízben azzal "szórakoztatta" őt, hogy kiemelt egy újszülött patkányt a dobozból, és egyben, élve lenyelte.

A vádlott két feltételezett emberi áldozatát még keresik; egyikük áprilisban, másikuk még tavaly júniusban tűnt el nyomtalanul. A rendőrök azonban várhatóan más, korábban eltűnt bradfordi prostituáltak nyomozati aktáit is előveszik, kiderítendő, hogy balvégzetük nem sodorta-e ezeket az örömlányokat is Griffiths útjába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását