2024. április 27. - Zita

Pintér még nem beszélt személyi kérdésekről

Nem beszélt konkrét személyi változásokról csütörtöki parlamenti meghallgatásán a belügyminiszter-jelölt.
2010. május 27. csütörtök 11:24 - HírExtra
Személyi változásokról lényegtelen jelen pillanatban beszélni. Mindenki esetében meg kell vizsgálni, hogy jól teljesített-e az elmúlt időben és alkalmas-e az elvárt feladatok végrehajtására - mondta Pintér Sándor az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában.

Lezsák Sándor (Fidesz) kérdésére, tervez-e személyi változásokat, a jelölt azt mondta: rövid időn, akár napokon belül megvizsgálják, hogy a vezetők megfeleltek-e a vállalt kötelezettségüknek, betartották-e a beosztásukban kötelező szakmai szabályokat és szakmai teljesítményük elfogadható-e.

Pintér Sándor kijelentette: annak, aki szakmailag jól teljesített, nincs oka félni. Hallotta - jegyezte meg -, hogy az első teendője az lesz, felállítja székükből a 19 megyei rendőrfőkapitányt. Hangsúlyozta, a főkapitányok egyelőre nyugodtan ülhetnek a helyükön.

Szakmailag megvizsgáljuk a tevékenységüket és ha nem találjuk megfelelőnek, "akkor elkezdhetnek idegeskedni" - mondta. Megismételte: "előre megfontolt személyzeti változásokra" nincs sem szükség, sem lehetőség.

Azt mondta, a teljesítmények megismerését követően kell dönteni, hogy az adott személy alkalmas-e a feladata ellátására, az elvárt követelmények teljesítésére - mondta.

Egy kérdésre válaszolva kijelentette: ha egy vezető alkalmatlan feladata ellátására, "lényegtelen", hogy kinevezése mögött mekkora támogatás volt. A szakszerűen, törvényes keretek között végzett munkát elfogadják, aki nem ilyen munkát végzett, annak megköszönik a munkáját.

A belügyi tárca várományosa csütörtök reggel már beszámolt elképzeléseiről az emberi jogi bizottság előtt, és még a nap folyamán meghallgatja az alkotmányügyi, valamint a honvédelmi és rendészeti, pénteken pedig az önkormányzati bizottság.

Politikamentes lesz az NBH


A nemzetbiztonsági szolgálatok politikamentes működését ígérte a kijelölt belügyminiszter a parlamenti szakbizottság csütörtöki ülésén.

Pintér Sándor kinevezés előtti meghallgatásán Demeter Ervin (Fidesz) azt mondta, hogy az előző kormány politikai célokra használta fel a Nemzetbiztonsági Hivatalt. A politikus arra volt kíváncsi, mit tesz a jelölt ennek feltárására és felszámolására. Molnár Zsolt (MSZP) elnök ezzel szemben úgy látta, hogy ez elmúlt nyolc évben a titkosszolgálatok politikamentesen működtek, és arra volt kíváncsi, a jelölt fenntartja-e ezt az állapotot.

Válaszában Pintér Sándor közölte: meggyőződése, hogy az alkotmány és a törvények szerint, pártpolitikától mentesen kell működniük ezeknek a szervezeteknek.

"Irányításom alatt biztos, hogy így fognak működni" - szögezte le a politikus.
Forrás: MTI/hirextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását