2024. május 10. - Ármin, Pálma

Hétfőn már interpellálhatóak lesznek az új miniszterek

Kétnapos ülést tart a jövő héten az Országgyűlés: hétfőn és kedden is szavaznak a képviselők törvényjavaslatokról, kedden az új parlament először tart interpellációs időszakot. Június 4-én, pénteken a parlamenti trianoni emlékülés után a Szent István Bazilikában ökumenikus istentiszteletet lesz.
2010. május 27. csütörtök 11:16 - HírExtra
Mátrai Márta, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a házbizottság csütörtöki ülése után közölte: hétfőn szavaz az Országgyűlés a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvényjavaslatról.
A pénteki, a trianoni békeszerződés aláírásának kilencvenedik évfordulóján tartott emlékülés menetrendjéről elmondta, az ülés délután fél ötkor kezdődik, köszöntőt mond Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke, majd Sólyom László köztársasági elnök beszéde hangzik el. Ezt követően a házelnök felolvassa a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvényt.

Az emlékülésen felszólal Német László nagybecskereki megyéspüspök is - folytatta Mátrai Márta, hozzátéve: az ünnepi ülés után a Bazilikában a történelmi egyházak képviselői mondanak beszédet.
Hétfőn a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvényjavaslatról szóló zárószavazás mellett további három - az állami vezetői mulasztások, illetve az állam nevében elkövetett jogsértések áldozatait megillető kártérítésekről szóló határozati javaslathoz, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról, valamint az állami vagyonnal való felelős gazdálkodásról szóló előterjesztésekhez - benyújtott módosító indítványokról is döntenek.

Kedden is szükség lesz a határozatképességre - fűzte hozzá a fideszes politikus, jelezve: akkor döntenek a 2011. évi népszámlálásról szóló törvényt módosító javaslatról és szavaznak egyebek közt a Btk.-hoz, a közoktatási, valamint a közterületi parkolásról szóló törvényekhez benyújtott módosító indítványokról.

Ekkor lesz az első interpellációs időszak is: interpellációk, azonnali kérdések, kérdések hangzanak majd el az Orbán-kormány minisztereihez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását