2024. április 28. - Valéria

Libamájfesztivál másodszor is

A tavalyi libaolimpia két csapatkapitányának megkeresztelésével” vezették fel a II. Libamájfesztivált a szervezők pénteken, Orosháza-Gyopároson; a szervezők ígérete szerint Alfréd és Comboska idén is aktív résztvevője lesz a háromnapos programsorozatnak.
2010. május 21. péntek 19:01 - HírExtra
Ökrös Mariann főszervező egy pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a 2009-es rendezvény sikereként az ágazatot ért "nemtelen támadásokat" sikerült megállítani, s lehetőség nyílt a második fesztivál megszervezésére.

Idén még több programmal várják az érdeklődőket, és már szakmai konferenciát is tartanak az ágazatot érintő problémákról. Míg tavaly a magyar libamájat érő támadások visszaszorítása volt a fő cél, 2010-ben a termelés felvirágzása kerül előtérbe. Másodlagos cél a rendezőség részéről a 2009-es rendezvény tizenötezer főt is meghaladó látogatószámának és az egy tonna libamáj fogyasztásának a túlszárnyalása.

A rendezvény kiemelt partnere, maga a város 16 millió forinttal támogatja a programot. Mint Dancsó József alpolgármester elmondta: a libamájfesztivál az első nagy nyári nyitórendezvény, amely már jelentős turisztikai vonzerőt jelent a térségben. A programra meghívták a Négy Mancs állatvédő szervezetet is.

Papp Lajos, a Magyar Lúdszövetség elnökének tájékoztatása szerint a szakmai konferencián egyebek közt a libamáj előállításáról, a takarmányozásról, a tenyésztésről és az állati jólétről lesz szó.

A komoly szakmai munka mellett családi vetélkedők, koncertek szórakoztatják az Orosházára látogatókat, emellett a libából készült ételek egész arzenálja várja az ínyenceket. A vendégek négy helyszínen csaknem húsz libaétket fogyaszthatnak.

Június 4-6. között bárki megkóstolhatja az egyszerű sült libamáj mellett a gyopárosi laktatós libamájat hagymás burgonyával, de a mandulás kéregben sült libamáj friss bagettel is az étlapon szerepel majd az ínyencek elkápráztatására. Emellett kínálnak egészben sült libamájat fűszerkéregben, roston libamájat sült almával, vagy baconba göngyöltet a híres orosházi kenyérrel.

Az Edda és a Magna Cum Laude együttesek mellett a Dumaszínház és tűzijáték is szórakoztatja a közönséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását