2024. május 6. - Ivett, Frida

Korai közeledni Latin-Amerikához?

Aggódik az európai uniós tagországok mezőgazdasági minisztereinek többsége amiatt, hogy az ágazatra hátrányosan hathat Európában az EU és a latin-amerikai országok (Mercosur) közötti szabadkereskedelmi tárgyalások kimenetele.
2010. május 17. hétfő 21:54 - HírExtra
A Brüsszelben tartott EU-találkozón Magyarországot képviselő Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter is úgy vélte, "nem célszerű", hogy a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) keretében már régebben folyó tárgyalásokat "megelőzve szülessen eredmény" az EU-Mercosur-egyeztetésen.

Az ülés után Gráf József - az MTI kérdésére - a WTO-tárgyalásokat nevezte az egyik legjelentősebb uniós agrárügynek is, amelynek kezelését tárcája átadja az új kormánynak. Emlékeztetett arra: Magyarország eddig elkötelezetten képviselte azt az álláspontot, hogy az európai versenyképességet meg kell őrizni, és a nemzetközi tárgyalásokon nem lehet feláldozni a mezőgazdaságot az ipari és kereskedelmi terjeszkedés érdekében.

"Nem lehet teljes mértékben lebontani a vámrendszert, és nem lehet lehetővé tenni, hogy olcsó és ellenőrizhetetlen termékek kerüljenek az unióba és tönkretegyék az ottani agrártermelők érdekeit" - fogalmazott Gráf.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását