2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bemozdultak az ingyenjegyre a fiatalok

A tizenkilenc év alatti fiatalok számára bevezetett ingyen belépőjegyek hatására 37 százalékkal növekedett az ebbe a korosztályba tartozó múzeumlátogatók száma Ausztriában az egy évvel korábbi adatokhoz képest.
2010. május 11. kedd 15:50 - HírExtra
2010 január és március között összesen 217 396 fiatal kereste fel a kiállításokat, hatvanezerrel többen, mint 2009 első negyedévében. Az eredményeket Claudia Schmied oktatási miniszter nagy sikerként értékelte.

A fiatal látogatók számának legnagyobb mértékű emelkedését az Albertinában tapasztalták: itt megduplázódott a tizenkilenc év alattiak száma. A Természettudományi Múzeum 53,5 százalékos, a Műszaki Múzeum 50,2 százalékos növekedést könyvelhetett el.

Egyetlen kivétellel az összes osztrák múzeumban nőtt a fiatal látogatók száma, egyedül a Modern Művészetek Múzeumában (MUMOK) tapasztaltak visszaesést, méghozzá 35,6 százalékost. Ezt a gyermekek és fiatalok számára nem ajánlott, Gender Check - Feminity and Masculanity in Eastern European Art (A nemi kérdés - feminitás és maszkulinitás a kelet-európai művészetekben) című kiállítással magyarázzák.

Az ingyen belépők azonban nem csak több látogatót eredményeztek, hanem hárommillió euróra rúgó bevételcsökkenést is okoztak a múzeumoknak. A kieső összeget az alaptámogatás 2009-ben történt megnövelésével kapják vissza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását