2022. január 28. - Károly, Karola

Milliárdos adócsalást derített fel a VPOP

Két, különösen nagy értékű adócsalást derítettek fel a Vám- és Pénzügyőrség Közép-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatalának nyomozói - közölték a szervezet vezetői Székesfehérváron sajtótájékoztatón hétfőn.
2010. május 10. hétfő 13:48 - HírExtra
Az egyik eset egy országokon - Magyarország mellett Ausztrián, Lengyelországon és Szlovákián - átívelő, különösen nagy értékű adócsalás volt, melynek során az érintett cégek 2007-től kezdve napjainkig mintegy 5 milliárd forint értékben ruházati termékeket importáltak Törökországból az EU területére - mondta Pálla József pénzügyőr ezredes, parancsnok.

Az importált termékek után nem fizettek általános forgalmi adót, melynek mértéke az elsődleges adatok alapján egymilliárd forint.

A másik esetben két budapesti székhelyű, számítástechnikai termékek importálásával, forgalmazásával foglalkozó gazdasági társaság között közel 1,5 milliárd forint értékű számítástechnikai eszközértékesítés történt még 2007-ben. Az árut értékesítő gazdasági társaság semmilyen bevallást nem tett, csak a meg nem fizetett áfa 300 millió forintot tesz ki - hangzott el..

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását