2022. január 28. - Károly, Karola

Önnek is rejtély miért is fizeti a villanyszámlát?

Teljesen tájékozatlan a lakosság az energiaügyeiben, nemcsak azt nem tudja, hogy mennyit fogyaszt és fizet, de nem ismeri a lehetőségeit sem a költségeinek csökkentésére - derül ki az energiainfo.hu internetes portál és a Forsense közvélemény-kutató közös felméréséből.
2010. május 4. kedd 14:05 - HírExtra
Kmetty Zoltán, a Forsense vezető elemzője kedden, az 1.000 fős lakossági és 300 fős szakmai felmérésről tartott budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a megkérdezettek 33 százaléka elgondolkodott energiahatékonysági beruházáson, de nem hajlandó költeni rá. Azoknak az aránya viszont, akik legalább 500 ezer forintot szánnak ilyen beruházásra, mindössze 10 százalék.

A lakosság több mint 70 százaléka inkább támogatja a piaci versenyt és mindössze 5 százalékuk ellenzi.

A lakosság és az energiaszakma is támogatja a megújuló energiát. Azok a háztartási fogyasztók, akik egyáltalán hajlandók lennének többet fizetni érte, mindössze 5-10 százalékkal nagyobb költséget viselnének el a megújuló energiák támogatására.

Az állami szerepvállalást a lakosság nagyobb arányban támogatta, de még a szakmai válaszadók 6 százaléka is úgy vélte, hogy az állami szerepvállalásnak meghatározónak kell lennie. A szakma 36 százaléka azt szorgalmazná, hogy a háztartási fogyasztókat tekintve az állam tartsa meg közvetlen befolyását és minden más fogyasztói csoportban teremtsen tiszta viszonyokat.

Az energiapiac liberalizációjával a szakmai megkérdezetteknek mindössze 8 százaléka elégedett teljes mértékben, 19 százalékuk szerint viszont egyáltalán nem volt eredményes a piacnyitás, míg 29 százalék mondta azt, hogy részben sikeres volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását