2024. május 3. - Tímea, Irma

Kínai testvérmegye újsághírdetésre

Testvérkapcsolati megállapodást készít elő Pest Megye Közgyűlése a kínai Csungking tartományi jogú város vezetőivel - közölte a megyeháza sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel. Az együttműködés révén Kína öt, összesen 200 millió lakosú térségével bonyolít majd különféle ügyleteket a közép-magyarországi régió.
2010. május 3. hétfő 16:32 - HírExtra
Ambrus András elmondta, hogy Csungking vezetői tavaly augusztusban „fedezték fel” egy kínai újságban Pest megyét, majd rövid idő elteltével kölcsönös előnyökön alapuló együttműködést ajánlottak fel a megyeházának. Idén februárban - a csungkingi konzulátus megnyitásának apropóján - érdemi konzultáció kezdődött a két régió között - tette hozzá a sajtófőnök.

A tervek szerint gazdasági, kereskedelmi, környezetvédelmi, tudományos, kulturális és oktatási területeken épít majd ki intenzív kapcsolatot a kínai és a magyar partner, ám hogy miként váltják majd „aprópénzre” a júniusban aláírandó keretszerződést, arról egyelőre nem tudott részletekkel szolgálni Ambrus András.

A keretszerződés aláírására a napokban hatalmazta fel a megyei közgyűlés Szűcs Lajost (Fidesz-KDNP), a megyei önkormányzat elnökét. A dokumentumot az előzetes jelzések szerint a júniusban Magyarországra érkező csungkingi polgármester-helyettes látja majd el kézjegyével.

Csungking Kína egyik legdinamikusabban fejlődő, hasonló nevű régiójának a központja. Ez azt jelenti, hogy a formálódó együttműködésnek köszönhetően Pest megyéből az önmagában is tekintélyes lakossággal bíró városon keresztül további öt, összesen 200 milliós lélekszámú tartomány felé nyílik meg az út - közölte Ambrus András.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását