2024. április 18. - Andrea, Ilma

Harry Potter a liberálisokra szavazna!

Kampányvarázslat: Harry Potter, vagyis a varázslótanoncot alakító Daniel Radcliffe színész a brit Liberális Demokraták mellett tette le a garast hétfőn. A közvélemény-kutatások második-harmadik helyén szereplő pártot támogatja a színész Colin Firth, Richard Dawkins tudós, a topmodell Kate Moss, valamint az emberjogi és környezetvédelmi aktivistaként ismert Bianca Jagger is.
2010. május 3. hétfő 17:13 - HírExtra
A konzervatívok mellé állt viszont az Oscar-díjas Michael Caine, illetve Gary Barlow, a Take That együttes egyik tagja. A Munkáspárt ez alkalommal nem tudott illusztris névsort felvonultatni, de annyi biztos, hogy sok korábbi támogatója hagyta el a pártot, és állt a liberálisok mellé.

Radcliffe a maga részéről úgy fogalmazott, hogy a brit politika egyik napról a másikra megváltozhat, és hárompártivá válhat, ha az általa választott párt jó eredményt ér el. Nick Clegg, a Liberális Demokraták vezére azt mondta: mindenki szívesen lát pártja oldalán, aki felismeri az esélyt Nagy-Britannia megváltoztatására.

A liberális párt "királycsináló" lehet a csütörtöki választások után, ha minden a terveik szerint alakul, még kormányra is kerülhet. Ez azonban koalíciós kormányzást feltételezne, amelynek nincs nagy hagyománya a szigetország politikájában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását