2024. április 19. - Emma

Pedofilbotrány: Belgiumban is robbant

Robbanásszerűen megnőtt Belgiumban a bejelentett egyházi pedofil esetek száma az elmúlt héten, miután lemondott megbízatásáról Roger Vangheluwe, Brugge püspöke, aki beismerte, hogy évekkel ezelőtt szexuálisan zaklatott egy fiatal fiút.
2010. április 30. péntek 17:50 - HírExtra
A belga katolikus egyházon belül már 2001 óta működik az a bizottság, amelynél panaszt lehet tenni az egyházi tevékenységgel összefüggésben elkövetett szexuális visszaélések miatt. Eric de Beukelaer egyházi szóvivő belga médiabeszámolók szerint pénteken közölte, hogy az elmúlt héten mintegy 120 ilyen értelmű panaszt nyújtottak be, ami sokszorosa a korábbi hasonló közlések gyakoriságának.

A szóvivő szerint a panaszosok közül sokan ma már hatvan évnél is idősebbek, és az általuk most felemlegetett cselekmények elkövetőinek nagy része már nincs életben.

A bruggei püspök lemondása a jelek szerint sokakban átszakította az eddig hallgatást parancsoló lelki gátakat. Beukelaer feltételezése szerint az elkövetkező hetekben további bejelentésekre lehet számítani. A pedofilbotrány az egész katolikus egyházat megrázta, hívők millióit kiábrándítva.
Forrás: MTI/hirextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását