2024. április 29. - Péter

Alakuló frakciók: hétfőn KDNP, szerdán Fidesz

Hétfőn reggel tartja alakuló ülését a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési frakciója, az új összetételű parlamentben várhatóan 36 KDNP-s politikus ül majd a képviselőcsoportban.
2010. április 30. péntek 11:37 - HírExtra
Harach Péterrel az élen?

A KDNP-frakció létszáma az eddigiekhez képest eszerint 13 képviselővel lehet nagyobb, a mostani parlamentben 23 tagú volt a képviselőcsoport.Harrach Péter közlése szerint az alakuló ülésen döntenek a frakcióvezető, illetve helyettesének személyéről, valamint arról, kit javasolnak a parlament jegyzőjének.

Harrach Pétert kedden kérte fel a KDNP elnöke, hogy az új összetételű parlamentben vezesse a kereszténydemokrata frakciót.

A leendő frakcióvezető elmondta: a tervek szerint frakcióvezető-helyettesnek Rubovszky Györgyöt javasolják, míg a parlament jegyzőjének várhatóan ismét Móring József Attilát.

Harrach Péter az MTI-nek korábban a jövőbeni tervekről elmondta, hogy a KDNP fenntartja azokat a korábbi javaslatait, amelyek a családi adózásról, a nyugdíjrendszerről, a családok csődvédelméről és a szabad vasárnapról szóltak. Arról, hogy ezek az előző ciklusban leszavazott, vagy napirendre sem vett javaslatok pontosan mikor kerülhetnek az Országgyűlés elé, szintén később születik döntés - mondta el.

Lázár János lesz a frakcióvezető

Szerda délelőttre hívta össze Orbán Viktor pártelnök a Fidesz parlamenti frakciójának alakuló ülését - jelentette be Lázár János, a képviselőcsoport leendő vezetője pénteken a Parlamentben újságíróknak.

A frakciónak - a KDNP képviselőcsoportjának végleges létszámától függően - várhatóan 220-230 képviselője lesz az Országgyűlésben.

A Fidesz elnöke hétfőn jelentette be, hogy Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét szeretné felkérni a leendő parlamenti Fidesz-frakció vezetőjének.
Forrás: MTI/hirextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását