2024. május 18. - Erik, Alexandra

Hordóba tankoltak, majd fizetés nélkül távoztak

Több kilométeren át tartó autós üldözés után elfogták a rendőrök azt a két embert, akik hónapok óta rendszeresen lopták az üzemanyagot, több Fejér megyei benzinkutat is megkárosítva - értesült a HavariaPress.
2010. április 29. csütörtök 13:30 - HírExtra
A páros szerdán délután tankolt a váli benzinkúton 167 liter gázolajat. Az üzemanyag egy részét Peugeot-juk tankjába, a többit az autó hátsó ülésén elhelyezett hordóba engedték bele, majd fizetés nélkül elhajtottak. A benzinkutas, miközben értesítette a rendőrséget, saját autójával eredt a tolvajok után, ám ők Pázmánd határában egy földútra kanyarodva lerázták üldözőjüket.

A környező településekről elfogásukra indult rendőrök azonban Nadap közelében bekerítették őket. A két férfi kipattant a kocsiból, s futva menekült tovább. Egyiküket, a Peugeot utasát, a gépkocsi közelében elfogták, a sofőrnek azonban sikerült bemenekülnie a közeli erdőbe. A rendőrök megkezdték átfésülni az erdőt, egyikük közben egy magaslesről figyelte, nem szalad-e ki a férfi a fás területről. Végül egy kanálisban találták meg az ott hasaló tolvajt, akit társával együtt előállítottak. Kihallgatásukon kiderült, hogy február óta több benzinkútnál tankoltak már fizetés nélkül.

Jártak Baracskán, két benzinkúton is, Kajászón, Válon és a Pest megyei Herceghalmon egyik kútján is. A gárdonyi rendőrök több rendszámot is találtak a két férfinál, melyek közül kettő körözés alatt állt.

A lopások során ezeket váltogatva használták a Peugeot-n és a szintén hordóval ellátott másik kocsijukon, egy Mitsubishin. A büntetett előéletű 37 és 43 éves vértesszőlősi férfiakat - első körben - öt rendbeli lopással és hat rendbeli egyedi azonosító jel meghamisításával gyanúsították meg.
Mindkettejüket őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását