2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hatalmas a készültség az alakuló ülésre

Várhatóan mindegyik parlamentbe jutott párt képviselteti magát az Országgyűlés alakuló üléséről szóló pénteki egyeztetésen. A köztársasági elnök a parlamentbe bejutott pártok vezetőinek címzett hétfői levelében javaslatot tett arra, hogy az alakuló ülést előkészítő egyeztetések még ezen a héten, lehetőség szerint pénteken kezdődjenek meg.
2010. április 28. szerda 12:10 - HírExtra
Az MTI úgy tudja, a pénteki egyeztetésen a Köztársasági Elnöki Hivatalt (KEH) Tari Sándor hivatalvezető képviseli.

A Fidesz kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a pártot Lázár János képviseli majd, akit Orbán Viktor pártelnök a képviselőcsoport vezetőjének szeretne felkérni.

Az MSZP-től Lendvai Ildikó leköszönő pártelnök biztosan ott lesz. Mesterházy Attila és Szekeres Imre szintén részt vesz ebben a munkában, de nem tudják, "hányan ülhetnek oda az asztalhoz".

A Jobbik részéről Vona Gábor elnök, Balczó Zoltán EP-képviselő, a párt alelnöke, valamint Pősze Lajos, a párt szakmapolitikai igazgatója lesz ott az egyeztetésen.

A KDNP-t Harrach Péter leendő frakcióvezető és Rubovszky György képviseli majd.

A Lehet Más a Politika (LMP) azt közölte az MTI megkeresésére, hogy várhatóan szerdán döntenek arról, ki képviselje a pártot a megbeszélésen.

A KEH hétfőn közölte, Sólyom László május 14-re tervezi összehívni az Országgyűlés alakuló ülését, feltéve, hogy a parlamenti választásokkal kapcsolatos jogorvoslati eljárások lezajlanak addig. A hivatal tájékoztatása szerint Sólyom László hétfőn levélben fordult ez ügyben az Országgyűlésbe jutott pártok vezetőihez.

A Fidesz-KDNP vasárnap este, a 2010-es országgyűlési választások második fordulóján megszerezte a kétharmados parlamenti többséget. Sólyom László vasárnap este az Országos Választási Központban jelentette be, hogy a lehető legkorábbi időpontra kitűzi az Országgyűlés alakuló ülésének időpontját. Mint mondta, az ország érdeke, hogy minél hamarabb megalakuljon az új kormány. Közölte, a választás eredménye egyértelmű, a győztes párt, a Fidesz-KDNP példátlanul erős felhatalmazást szerzett a következő négy évre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását