2022. január 19. - Sára, Márió

Rossz önkormányzati döntések emlékdombja

Egyebek mellett a dunakeszi-alagi versenyló-tréningtelep, illetve a vitorlázó repülőtér megmentése érdekében szerveznek demonstrációt helyi civilek a képviselő-testület e heti ülésével egyidőben – közölte a tiltakozás egyik szervezője kedden az MTI-vel.
2010. április 27. kedd 13:03 - HírExtra
Sarkadi Márton elmondta, hogy a testület csütörtökön tárgyalja a településszerkezeti terv módosítását, amelynek elfogadása esetén több száz hektáros zöldterület, illetve a nemzeti ökológiai hálózat része kerülne veszélybe.

Közlése szerint a korábban "jegelt", most újból napirendre vett módosítás révén beépíthetővé válna az alagi versenyló-tréningtelep 57 hektáros téli pályája, valamint az önkormányzati tulajdonban lévő vitorlázó repülőtér is. Az előbbi területre – a kiszivárgott tervek szerint - magánbefektetők vidámparkot és kaszinót szánnak, míg az utóbbin a világ negyedik legnagyobb vásárvárosa létesülne - mondta a demonstrálók képviselője.

A civilek csütörtökön, a városháza előtt megépítik a "rossz önkormányzati döntések emlékdombját", így tiltakozva a Budapestet Dunakeszi központjával összekötő zöldterület esetleges megcsonkítása, az újabb nagyszabású építkezések és a több milliárdos kártérítési felelősséget előidéző képviselő-testületi döntések ellen – közölte Sarkadi Márton.

A témával kapcsolatban május 27-én a következő helyreigazítást tettük, amely itt olvasható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását