2024. április 26. - Ervin

Mesterházy lesz az MSZP elnöke?

Mesterházy Attila, ha felkérést kap rá, "nagyon komolyan" elgondolkodik azon, hogy elvállalja az MSZP elnöki posztját. A szocialista listavezető a TV2 Mokka című műsorában hétfő reggel azt mondta: most az a legfontosabb, hogy értékeljék a kialakult helyzetet, az elmúlt húsz, nyolc és négy év eseményeit.
2010. április 26. hétfő 09:11 - HírExtra
Csak őszinte, objektív és alapos elemzés után lehet újjáépíteni az MSZP-t - tette hozzá.

Kitért arra: alapszabályi okai vannak, hogy az MSZP elnöksége nem mondott le vasárnap este. Mesterházy Attila szerint legalább két forgatókönyv van, és az sincs kizárva, hogy a teljes tisztújítás lezajlik az önkormányzati választásokig, hiszen kilencven napot ad rá az alapszabály.

Úgy fogalmazott: nem hiszi, hogy bárki bebetonozott ember lenne az MSZP-ben. Reméli, hogy tartalmilag tudnak olyan új politikát kialakítani, ami miatt újra vonzóak lesznek a választók számára, ez azonban akár többéves folyamat is lehet. Hozzátette: formailag is változtatni kell az MSZP működésén, és kifelé is láthatóvá kell tenni, hogy a tartalom és a forma is változott. Ezért ő inkább annak örülne, ha minél több új arc tudna megjelenni az MSZP elnökségében - jelezte.

A listavezető hangsúlyozta: az MSZP-nek egységesnek kell maradnia, és ezért mindent meg fog tenni.

Mesterházy Attila hiányolta Orbán Viktor vasárnap esti beszédéből, hogy a Fidesz elnöke minden magyar miniszterelnöke kíván lenni. Ez szimbolizálná a legjobban, hogy valóban nemzetben gondolkodnak, nem egy párt hatalmában - hangoztatta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását