2024. május 5. - Györgyi

Kósa: morális tartás nélkül nincsen nemzet

Nincs család, város és nemzet morális tartás nélkül - jelentette ki a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere az észak-borsodi Kazincbarcikán egy helyi szakközépiskola éttermében rendezett fórumon pénteken.
2010. április 17. szombat 08:20 - HírExtra
A teltházas - több mint háromszáz résztvevős - lakossági fórumon vastapssal fogadták a politikust és Tamás Barnabást, a térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltjét. A székekkel megtöltött terembe pótszékeket is hoztak, de voltak néhányan, akik onnan "kiszorulva", az előtérben ülve hallgatták a Fidesz alelnökét.

Kósa Lajos a sportból hozott példával köszönte meg az "első félidőt", azaz az országgyűlési választás első fordulójának eredményét a választóknak, a résztvevőknek. Mint mondta, a második félidőben azért kell jól dönteni, hogy az állampolgárok nyertesen jöjjenek le a pályáról.
Külön kiemelte a 7-es számú választókörzet - Kazincbarcika és térsége - eredményét, ahol, mint mondta, ezt a vidéket korábban mindenki úgy emlegette, mint "kis Moszkva, vörös fellegvár".

Hozzátette: a szocialisták is úgy gondolták, hogy itt "ha a háromlábú széket indítják", az is nyer.
Elmondása szerint őt magát is meglepték az eredmények, vagyis az, hogy a létező összes bástya - más szocialista fellegvárnak nevezett körzet is - ledőlt. A választóknak már nem lehet akármit mondani, a saját szemüknek hisznek - fűzte hozzá magyarázatként.

Kósa Lajos hangsúlyozta: a többségi parlamenti mandátumok megszerzése után sem lehet pihenni, hiszen egy teljesen új országot kell építeni, "ki kell mászni a romok alól". Úgy fogalmazott: mindegy, hogy valaki jobb-, vagy baloldali szavazó, összefogás kell, mert ebben a rendszerben elveszett a morál. Vallási példát említve idézett néhány mondatot a tízparancsolatból, egyebek mellett a "ne lopj!" és a "ne hazudj!" pontokat, amelyekhez felsorolt számos példát a mindennapokból, illetve a politikai életből. A résztvevők tetszésüket többször tapssal, kisebb pozitív beszólásokkal fejezték ki.

A párt alelnöke kitért a magyar indetitásra is. Azt mondta, ezen óriási sebeket ütött a Kádár-kor, illetve az elmúlt időszak, mert elveszett az emberek öntudata, gerince. Csak erős öntudatú, rendes énképű ember tud a másikkal szemben türelemmel viseltetni, és ez "közös ügy" - fejtette ki véleményét.

Hozzátette: aki egy nemzet, város identitását elveszi, "az gonosz". Szavait a helységben lévők tapssal véleményezték, sőt időnként jókat mosolyogtak a politikus által felvázolt hasonlatokon.
Kósa Lajos beszélt a törvények, a szabályozások egyszerűsítésének tervéről is. Példákkal illusztrálta a jelenlegi állapotot, számos rendeletet, hatóságot felsorolt, amelyek közül jó néhány - mint mondta - betarthatatlan.

Megfogalmazása szerint az életnek egyszerűbbnek kell lennie, s át kell térni egy teljesen más gondolkodásmódra. Kevesebb szabályra van szükség, de azt mind be kell tartani - fejtette ki.
Arra szólította fel a jelenlévőket, hogy ne csak az országgyűlési választások második fordulóján voksoljanak a Fidesz jelöltjére, hanem a későbbiekben is álljanak ki mellette, támogassák munkájában és a feladatokban. "Ne üljenek fel az okoskodásoknak" - mondta.

Szerinte a szocialisták valószínűleg "a mentelmi jogra hajtanak", azért tartanak egy kétharmados Fidesz-eredménytől, mert akkor megtörténik a felelősségrevonás, a számonkérés. "Ne gondolja senki, hogy politikai boszorkányüldözésre készülünk" - tette hozzá, kifejtve: a szocialisták magukból indulnak ki, amikor ezt mondják. De jó néhány esetben meg kell keresni a felelősöket - jelentette ki, majd példaként említett néhány olyan esetet - BKV, MVM, Sukoró - amelynél véleménye szerint mindez elengedhetetlen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

z_zalai
2010. április 17. 12:51
Polgári Magyarországot, családbarát politikát! Hajrá magyarok!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását