2024. május 18. - Erik, Alexandra

Hamufelhő: állnak a repterek

Franciaország északi részén a repülőterek, így a Párizshoz tartozó Roissy és Orly is legalább szombat délig zárva maradnak, tekintettel az izlandi vulkán által kilövellt és Európa mind nagyobb területe fölé terjedő hamura - közölte a polgári repülési hatóság péntek este.
2010. április 16. péntek 22:32 - HírExtra
Az eredeti intézkedés péntek estig, majd egy későbbi szombat reggelig húzódó zárva tartásról szólt. A British Airways (BA) brit légitársaság péntek este bejelentette, hogy törli szombati londoni járatait. A társaság honlapján azt tanácsolta az utasoknak, hogy ne menjenek ki a repülőtérre.

A dán légügyi hatóság közölte, hogy helyi idő szerint szombat délután két óráig zárva marad az ország légtere a polgári légi közlekedés előtt. A hatóság korábban szombat reggelig rendelt el légi zárlatot.

Az izlandi vulkánkitörés miatt számos járatot töröltek Kijev és Odessza repülőterén, a kijevi nemzetközi repülőtér szombat reggel bezárhat - közölte a Kijev-Boriszpil (Boriszpol) repülőtér sajtószolgálata. A kijevi nemzetközi repülőtéren pénteken 23 érkező és 24 induló járatot töröltek. A légi közlekedés a repülőtéren szombat reggel 9 órakor állhat le - írta az Ukrajinszka Pravda hírportál pénteken. A repülőtéren nincsen zsúfoltság, a légitársaságok szállodában helyezik el az utasokat és más járatokra írják át a jegyüket. A repülőtéren csak Ukrajnán átutazó tengerészek rekedtek, akik vízum hiányában nem hagyhatták el a terminál épületét.

Az Ukrán Nemzetközi Légitársaság (UIA) törölte londoni járatát, és később indítja amszterdami, frankfurti és párizsi, valamint berlini, brüsszeli és helsinki járatait.

A dél-ukrajnai odesszai repülőtér sajtóosztályának tájékoztatása szerint többek között a Prágából és a Varsóból érkező járatokat törölték - írta a Korreszpondent.net hírportál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását