2024. május 20. - Bernát, Felícia

A volt elnök nem utazhat külföldre

Megtiltották Mohamed Hatami volt iráni elnöknek, hogy külföldre utazzon - jelentette csütörtökön a Parlemannews című iráni reformpárti internetes oldal.
2010. április 15. csütörtök 15:46 - HírExtra
A mérsékeltnek tartott Hataminak Japánba kellett volna utaznia egy konferenciára. A tilalomról egyelőre sem az ő hívei, sem a teheráni hatóságok nem nyilatkoztak. Az Iránban érvényes iszlám törvénykezés, a saría szabályai szerint csak bírósági döntéssel tiltható meg egy iráni állampolgárnak, hogy elhagyja az országot. Az egyházi vezetés már több reformpárti politikus, emberi jogi aktivista és reformpárti művész külföldi útját akadályozta meg a múlt évi elnökválasztás óta.

Mohamed Hatami a júniusi választás kampányában nyíltan támogatta Mir Hoszein Muszavi mérsékelt jelöltet, aki végül vereséget szenvedett a kemény vonalas Mahmud Ahmadinezsádtól.

A reformpárti erők azzal vádolták az ország vezetését, hogy Ahmadinezsád hatalmon maradása érdekében meghamisította a választási eredményeket. Muszavi hívei utcai megmozdulásokon tiltakoztak, s bár a rendőrség keményen fellépett a tüntetőkkel szemben, a politikus és hívei nem hátráltak meg, közölték, hogy a reformmozgalom folytatja tevékenységét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását