2024. április 29. - Péter

Zuglóban százak állnak sorva szavazásra várva

Több százan várakoztak még este fél kilenckor a főváros XIV. kerületének 31-es szavazókörében, hogy igazolással szavazhassanak a 2010-es országgyűlési választások első fordulóján; az okmányiroda épületében kialakított szavazóhelyiségnél, az épületen belül kétszáz méter hosszan kígyózó sorban állnak a voksolásra várók.
2010. április 11. vasárnap 20:50 - HírExtra
A szavazatszámláló bizottság munkatársa az MTI-nek azt mondta: 2200 állampolgár jelentkezett, hogy ebben a kerületben igazolással kíván élni választójogával.

Vasárnap este pontban hét órakor lezárták a sort, az embereket pedig beengedték az időközben eleredt eső elől az épületbe, így csak azok szavazhatnak, akik addig sorban álltak. A szavazókörben nem osztogattak sorszámot, a zárt ajtóval jelezték, hogy több szavazni kívánó embert nem fogadnak.
Az ajtóban biztonsági őrök állnak és csak kifelé engedik az embereket, az épületbe csak az újságírók és a választási bizottság munkatársai mehetnek be. Az utca két végén rendőrök állnak.
A sorban álló, főként fiatalok közül az MTI tudósítóinak többen is azt mondták, három és fél órája álltak be a sorba, de napközben is hosszasan kígyózott a voksolásra várakozók sora.

A szavazóhelyiséghez úgy jutnak el az emberek, hogy a zuglói önkormányzat épületében lévő folyosókon keresztül sorban állnak, így az okmányirodán és a házasságkötő termen keresztül átjutva érkezhetnek az épület bejárata melletti teremben kialakított szavazókörhöz.

A választási bizottság munkatársai vizet osztottak az embereknek. A munkatársak szerint ebben a szavazókörben várhatóan este fél 11-re befejeződhet a voksolás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását