2024. április 27. - Zita

Egész Európa megrendült

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke olyan "lengyel hazafiként" emlékezett meg a szombaton repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt Lech Kaczynski lengyel elnökről, aki egyszersmind "elkötelezett volt az Európai Unió iránt".
2010. április 10. szombat 20:08 - HírExtra
"Alkalmam volt a becsületesség szellemében szorosan együtt dolgozni Kaczynski elnökkel, tiszteltem lengyel hazafiúi meggyőződését. Kaczynski egyben elkötelezett volt a Európai Unió, a szabadság és a szolidaritás értékei iránt" - olvasható Barroso közleményében.

II. Erzsébet angol királynő és Gordon Brown brit miniszterelnök osztozik a lengyel nép fájdalmában. Az uralkodó Bronislaw Komorowskinak, a szejm elnökének küldött üzenetében fejezte ki részvétét a Szmolenszk melletti légikatasztrófában elhunyt lengyelek, az elnök halála miatt. Gordon Brown közleményében "Lengyelország modern kori politikai történelmének egyik legfontosabb szereplőjeként" emlékezett meg a lengyel elnökről. Részvétét fejezte ki David Milliband külügyminiszter és David Cameron, a konzervatív ellenzék vezetője is.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár megdöbbenését fejezte ki Lech Kaczynski halála miatt, és részvétét fejezte ki a lengyel népnek. Mély részvétét fejezte ki Lech Kaczynski tragikus halála miatt az Európa Tanács (ET) főtitkára, Thorbjoern Jagland, valamint az ET parlamenti közgyűlése is.

Aljakszandr Lukasenka részvétét fejezte ki Bronislaw Komorowskinak és az áldozatok hozzátartozóinak - közölte a fehérorosz elnök sajtószolgálata. "Mély bánat érte egy hozzánk közel álló államot, amelyhez Fehéroroszországot régi rokoni, történelmi és kulturális kapcsolatok fűzik" - közölte Aljakszandr Lukasenka.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását