2024. június 1. - Tünde

Észak-Korea: amcsi "zűr" a határon

Nyolc évi kényszermunkára és súlyos pénzbüntetésre ítéltek Észak-Koreában egy amerikai férfit azzal a váddal, hogy illegálisan lépett az ország területére - közölték szerdán az észak-koreai hatóságok.
2010. április 7. szerda 09:22 - HírExtra
A KCNA észak-koreai hírügynökség jelentése szerint Aijalon Mahli Gomes a kedden lefolytatott bírósági eljárás során elismerte bűnösségét. A szűkszavú közleményből kiderül, hogy a tárgyaláson jelen voltak az Egyesült Államok érdekeit képviselő svéd nagykövetség diplomatái. Az amerikai külügyminisztérium egyelőre nem reagált az ítéletre.

Az észak-koreai hatóságok a múlt hónapban közölték, hogy őrizetbe vették a 30 éves bostoni férfit, aki Kínából jövet januárban Észak-Korea területére lépett. Gomes két éven át Szöulban dolgozott, angol nyelvet oktatott. Valószínűleg egy amerikai misszionárius, Robert Park nyomában indult el Észak-Koreába, ő karácsonykor utazott a kommunista uralom alatt álló országba, hogy tiltakozzon az emberjogsértések ellen.

Parkot is őrizetbe vették, majd februárban szabadon engedték. Várhatóan hasonlóképpen rendeződik Gomes ügye is, ugyanis a korábbi esetekben néhány hónap fogva tartás után elengedték az elítélt amerikai állampolgárokat, miután ügyüket Észak-Korea megpróbálta alkudozásra felhasználni az atomprogramja felszámolásáról szóló, Washingtonnal folytatott tárgyalásokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását