2024. május 6. - Ivett, Frida

Húsvét: kevesebb közúti baleset, mint tavaly

Mintegy 30 százalékkal kevesebb személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt az idén a húsvéti ünnepek alatt, mint tavaly - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2010. április 6. kedd 15:55 - HírExtra
Az elsődleges baleseti statisztikai adatok alapján szombattól hétfőig az országban 104 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt. Három balesetben négy ember vesztette életét; 36 eset súlyos, 68 pedig könnyű sérüléssel végződött.

A rendőrség közleménye szerint az ünnepek alatt a rendőrök 18.744 főt szondáztattak, közülük 604-en bizonyultak ittasnak. A helyszínen 137 vezetői engedélyt vettek el.

Az ittas vezetés ebben az évben nem okozott halálos kimenetelű balesetet, de öt esetben súlyos, hét esetben pedig könnyű sérülést okozott az alkoholfogyasztás.

A rendőrök az ellenőrzési helyek kiválasztásánál figyelembe vették az ittas járművezetés előfordulásának gyakoriságát, valamint azt, hogy a járműveket biztonságosan tudják leállítani.
A húsvéti akció célja az ittas vagy bódult állapotban közlekedő gépjárművezetők, kerékpárosok kiszűrése mellett az volt, hogy demonstratív rendőri jelenléttel előzzék meg a közlekedési baleseteket, és növeljék a közlekedők biztonságérzetét.

A főutakat a forgalmi torlódások, a határátkelőhelyeket a várakozások elkerülése érdekében a rendőrség már március 30-tól kiemelt figyelemmel kísérte. A határátkelőhelyekre vezető utakon vasárnapig tartják fenn a fokozott rendőri jelenlétet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását