2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Versenyelőny az ipari parkoknál

Az ország számára versenyelőnyt jelentenek az ipari parkok, mert a befektetőknek infrastruktúrát adnak, és gazdaságszervező szerepet töltenek be a térségükben - mondta az Ipari-, Tudományos-, Innovációs- ás Technológiai Parkok Egyesülete (IPE) elnöke háttérbeszélgetésen.
2010. április 3. szombat 09:48 - HírExtra
Tóth János utalt arra, hogy az elmúlt tizenöt évben az magyarországi ipari parkok jelentős fejlődést értek el. Az IPE tájékoztatása szerint a 2009. évi adatok alapján Magyarországon 210 ipari park működik 11.500 hektáron. Az ipari parkokba betelepült 3.700 vállalkozás 210 ezer dolgozót foglalkoztat, termelésük 69 százalékát exportálják.

Tóth János úgy vélekedett, hogy a jövőben az ipari parkok mellett egyre inkább létre kell hozni az egyetemi kutatásokra is építő tudományos, innovációs, technológiai parkokat, amelyek az ország versenyképességét tovább javíthatják.

Az IPE elnöke utalt arra, hogy a 2007-2013. évi Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében 250 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre az ipari parkok fejlesztésére, amelyből 2009-ig mintegy 27 milliárd forintot már felhasználtak.

Ez az összeg nagyságrendileg nagyobb lehetőség , hiszen 1992 és 2007 között 10,5 milliárd forintot fordított a kormány az ipari parkok fejlesztésére - jegyezte meg Tóth János.

Az egyesület szorgalmazza, hogy dolgozzák ki az ipari parkok minősítését, amely segítene a befektetőknek a helyszínek kiválasztásában, és garanciát adna a minőségi szolgáltatásra - tette hozzá Tóth János.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását