2024. május 5. - Györgyi

Ahol a húsvét a csokizabálásról szól

Átlagosan 2 kiló 60 deka csokit esznek a gyerekek Nagy-Britanniában húsvéthoz kapcsolódón - derült ki egy brit felmérésből.
2010. április 3. szombat 08:15 - HírExtra
Ez 13 ezer kalóriának felel meg, zsírtartalma 65 dekányi. A Retail Active kereskedő cég megbízásából készült felmérésből kiderült, hogy a szülők 77 százaléka egyáltalán nem korlátozza gyerekeinek a csokievést, és csupán 3 százalékuk ellenőrzi, hogy mit is tartalmaz egy tipikus húsvéti csokitojás, mely brit földön 20 dekás, és amelyből átlagosan 13-at esznek meg a 10-14 év közötti gyerekek.

A szülők és gondviselők háromnegyede mondta, hogy gyerekük az összes kapott csokinak legalább a háromnegyed részét felfalja pár nap alatt, negyedük spájzol "rosszabb" időkre.
A legtöbb csokitojást - 13-at - a 10-14 év közöttiek tüntetik magukba, a 15-19 éves korosztályban 11 darabra mérséklődik a fogyasztás.

A felnőttek között a 40-59 év közöttiek és a 75 esztendősnél idősebbek a legmértéktartóbbak, ők átlagosan csupán egy csokitojást esznek. A családok 70 százalékában eldugják a tojásokat, hogy a gyerekek megkereshessék azokat - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását