2024. május 16. - Mózes, Botond

Mégis megszavazták a BKV-bizottság mandátumának meghosszabbítását

"Visszahozták" a Fővárosi Közgyűlés elé a BKV ügyeit vizsgáló bizottság mandátuma meghosszabbításának ügyét és a testület 34 igen szavazattal, második nekifutásra elfogadta a hosszabbítást.
2010. március 31. szerda 12:30 - HírExtra
A közgyűlésen a napirendről szóló vitában Steiner Pál MSZP-s frakcióvezető jelezte, hogy a bizottság szocialista és szabad demokrata tagjai azt javasolják a közgyűlésnek, az 60 nappal hosszabbítsa meg a vizsgálóbizottság március 26-án lejárt mandátumát. Kérte, a közgyűlés vegye napirendjére erről szóló, a helyszínen kiosztott javaslatát.

A közgyűlésben reggel a napirendre vétel 33 igen szavazatot kapott, 26 nemet és négyen tartózkodtak, így - mivel nem kapta meg a minősített többséget - nem vették napirendre a kezdeményezést. A közgyűlés azonban a délelőtt folyamán váratlanul napirendre vette a kérdést, és "második nekifutásra" a mandátumhosszabbítás megkapta a szükséges 34 igen szavazatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását