2024. május 5. - Györgyi

A vezetés direkt "rombolja" a BKV-t?

A Fidesz szerint Budapest jelenlegi vezetése tudatosan akarja ellehetetleníteni a fővárosi közösségi közlekedést azzal, hogy aláírják a kormány és a főváros között a BKV finanszírozására kötendő szerződést.
2010. március 30. kedd 13:05 - HírExtra
Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz-frakció tagja kedden a szerződéssel kapcsolatban azt közölte az MTI-vel, hogy pártja jelenlegi formájában elutasítja a javaslatot és felszólítja Demszky Gábor főpolgármestert, hogy vonja vissza az előterjesztést, Horváth Csaba volt szocialista főpolgármester-helyettest pedig arra, hogy kérjen bocsánatot a Budapestiektől.

Az ellenzéki politikus szerint a javaslatról annak ellenére döntenek a szerdai rendkívüli közgyűlésen, hogy január 28-án a testület arról szavazott: nem kívánnak elköteleződni a fővárosi közösségi közlekedés összteljesítményének csökkentése, a járatritkítás, és a közösségi közlekedés viteldíjainak emelése mellett.

Kifejtette: ha elfogadják a javaslatot, akkor minden évben legalább inflációval emelkednének a viteldíjak, valamint a kötelező fejlesztésekre fordítandó összegek miatt a működésből kellene átcsoportosítani, ami csak járatritkítással lenne elérhető.
Wintermantel Zsolt szerint a BKV irányításában zajló "szocialista ámokfutást" meg kell akadályozni. Az első két hónapban 10 százalék körül csökkentek a bérleteladások, a szerződés aláírásával ez tovább romlik majd - közölte.

A Fővárosi Önkormányzat szerdai ülésén tárgyalja majd a kormány és a főváros között kötendő szerződést, amely a BKV fedezetlen kiadásainak finanszírozásáról szól. Ennek értelmében a BKV 2010-ben 17 milliárd forintot kap és 2011-ben is számíthat plusz forrásokra a kormánytól és a fővárostól is.

Cserébe viszont javítania kell műszaki színvonalát, minden évben inflációval megegyező mértékű tarifaemelést kell végrehajtania és Budapest csak annyi szolgáltatást rendelhet meg, amennyire fedezete van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását