2024. május 5. - Györgyi

Tíz havi mélyponton az euró

Tavaly május óta a leggyengébb szintre süllyedt az euró szerdán a dollárral szemben, elemzők szerint a görög válság kezelése miatt.
2010. március 24. szerda 14:00 - HírExtra
Szerdán kora délután 1,3348 dolláron jegyezték az eurót a nemzetközi bankközi devizapiacon. Tavaly decemberben még 1,50 dollár fölött volt az euró, az idén eddig 6,76 százalékkal gyengült a dollárhoz képest, legutóbb pedig 2009. május elején, a világméretű gazdasági válság eddigi legnehezebb szakaszában volt a mostanihoz hasonló árfolyamon.

Elemzők szerint a gyengülés legfőbb oka a görög válság kezelésének kibontakozó forgatókönyve. A kezdeti elutasítás után most minden jel arra utal, hogy az euróövezeti tagállamok német javaslatra bevonják a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) a súlyosan eladósodott Görögország támogatását szolgáló programokba.

Az euróövezeti államok közül még soha egy sem szorult rá az IMF-re. A washingtoni központú nemzetközi pénzügyi szervezet esetleges szerepvállalását "az európai politika gyengeségének jeleként értékelik a devizapiacon" - idézte a Commerzbank frankfurti elemzőit a dpa német hírügynökség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását