2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Mesterházy: az MSZP továbbra is elkötelezett

Magyarország uniós és NATO-kapcsolatainak további erősítése iránti elkötelezettségét hangsúlyozta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2010. március 24. szerda 17:34 - HírExtra
A szocialista politikus úgy fogalmazott: a kirekesztő Jobbik eddig nyíltan kampányolt Magyarország uniós tagsága ellen, európai parlamenti képviselői köztudottan Európa- és NATO-ellenesek.

Mesterházy Attila kiemelte: a jelenlegi kormány teljes gőzerővel dolgozik a 2011 első félévében esedékes magyar EU soros elnökség előkészítésén, folyamatosak az egyeztetések a trió másik két tagjával, Spanyolországgal és Belgiummal. Mint kiemelte: eltökéltek a kilenc hónap múlva kezdődő magyar EU-elnökség sikeres lebonyolításában.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje az ország szempontjából két ügyet nevezett kiemelten fontosnak: az energiaellátás diverzifikációját biztosító Nabucco-projekt felgyorsítását, és a regionális kooperáción alapuló Duna-stratégia elfogadását. Fontos feladatnak tartotta, hogy segítsék az unió egyik legnagyobb jelenlegi kihívásának, a görög válság kezelésének a megoldását és a pénzügyi válság ismételt továbbgyűrűzését megakadályozzák.

Kitért még arra, hogy az MSZP a következő ciklusban is kiemelt jelentőséget tulajdonít a nyugat-balkáni országok euroatlanti integrációjának.

A szocialista politikus a nemzeti érdekek közé sorolta, hogy minél több nemzetközi cég válassza befektetési célországnak Magyarországot, mert így egyre több munkahelyet lehet teremteni, és lehetőséget lehet adni a magyar kis- és középvállalkozásoknak, hogy piacuk növelésére.

Állásfoglalásában megemlítette azt is, hogy az MSZP kormánya 2003 óta támogatja Magyarország afganisztáni szerepvállalását, ezzel demonstrálva, hogy a közös biztonságnak nemcsak haszonélvezője, de előmozdítója is a NATO-ban éppúgy, mint az Európai Unióban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását