2022. december 1. - Elza

10 millió felett vagyunk. Még!

Magyarország lélekszáma 10 millió 11 ezer volt január végén a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) becslése szerint. A lakosságszám természetes fogyása 3377 volt, 631-gyel kevesebb az egy évvel korábbinál - olvasható az MTI-hez szerdán eljuttatott gyorsjelentésben.
2010. március 24. szerda 11:42 - HírExtra
Az előzetes adatok szerint idén januárban kevesebb gyermek született, de a halálozások száma is alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában: 7942 gyermek született, 5,5 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a halálozások száma pedig 11.319 volt, ami 8,8 százalékos csökkenést jelent 2009 januárjához képest.

A házasságkötések száma továbbra is csökkenő tendenciát mutat. Ez év januárjában 915 házasságot kötöttek, csaknem 15 százalékkal kevesebbet, mint az előző év azonos időszakában.

Ezer lakosra 9,3 élveszületés és 13,3 halálozás jutott. Az előbbi szám 0,6, az utóbbi 1,3 ezrelékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A természetes fogyás mértéke a 2009. januári 4,7 ezrelékről 4 ezrelékre csökkent. Januárban ezer élveszületésre 3,8 csecsemőhalálozás jutott, 1,8 ezrelékponttal kevesebb az egy évvel korábbinál.

A nemzetközi vándorlás becsült értékeinek pozitív egyenlege folytán az ország lakosainak száma mintegy kétezerrel csökkent egy év alatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását