2024. május 2. - Zsigmond

Netanjahu: sors és- érdekközösség köt össze az USA-val

Elégedettségét hangoztatta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök első washingtoni megbeszéléseivel.
2010. március 23. kedd 10:06 - HírExtra
"Izrael és az Egyesült Államok kapcsolatai változatlanok. A két országot sors- és értékközösség köti össze" - mondta Hauzer Washingtonból telefonon az izraeli közrádiónak. "Jeruzsálemet illető nézeteltéréseink 1967-re nyúlnak vissza, s ezek barátok közti nézeteltérések" - folytatta, arra utalva, hogy Izrael elfoglalta, majd bekebelezte a város keleti, arablakta szektorát. A legnagyobb Izrael-barát amerikai lobbicsoport, az AIPAC washingtoni tanácskozásán részt vevő Netanjahu hétfőn tárgyalt Hillary Clinton amerikai külügyminiszterrel, kedden pedig fogadja őt Barack Obama elnök.

Izraelnek joga van lakásokat építeni Jeruzsálemben, mert a város nem egy zsidó kolónia - jelentette ki Netanjahu hétfőn az AIPAC tanácskozásán. Akármilyen békemegállapodás születik is a palesztinokkal, aszerint Jeruzsálem zsidók lakta negyedei Izrael részei maradnak, így az ottani építkezések nem veszélyeztetnek semmilyen megállapodást.

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter jogosnak nevezte, hogy az Obama-kormány élesen bírálta Izraelt, amiért az a közel-keleti békefolyamatot veszélyeztetve a kelet-jeruzsálemi lakásépítkezés folytatását tervezi.

Izrael nem kolónia

Izraelnek joga van lakásokat építeni Jeruzsálemben, mert a város nem egy zsidó kolónia - jelentette ki az amerikai látogatáson tartózkodó Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, amikor hétfőn felszólalt a legbefolyásosabb Izrael-barát amerikai lobbicsoport, az AIPAC tanácskozásán.

Akármilyen békemegállapodás születik is a palesztinokkal, aszerint Jeruzsálem zsidók lakta negyedei Izrael részei maradnak, így az ottani építkezések nem veszélyeztetnek semmilyen megállapodást. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter jogosnak nevezte, hogy az Obama-kormány élesen bírálta Izraelt, amiért az a közel-keleti békefolyamatot veszélyeztetve a kelet-jeruzsálemi lakásépítkezés folytatását tervezi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását