2024. április 16. - Csongor

Rekordszinten a légszennyezettség

Rekordszintet ért el a légszennyezettség hétfőn az egyébként is gyakran szürke ködbe boruló Hongkongban, jócskán meghaladva azt a mértéket, amelynél a hatóságok már azt tanácsolják a lakosságnak, hogy ne tartózkodjanak huzamosabb ideig a szabadban.
2010. március 22. hétfő 14:10 - HírExtra
A légszennyezettségi mutató hétfőn több mint kétszerese volt annak, amelynél a környezetvédelmi minisztérium azt javasolja, hogy lehetőség szerint mindenki maradjon otthon vagy kerülje a hosszabb kint létet - közölte a tárca szóvivője.

"Ahogy a Kína északi részét sújtó homokvihar délre húzódik és eljut Hongkongba, a légszennyezettség mértéke valószínűleg eléri a nagyon magas, sőt a súlyos szintet" - tette hozzá.

A légszennyezettségi mutatószám hétfőn 413 volt a városban. A hatályos skála szerint a 100-as szint felett azt tanácsolják a szív- és érrendszeri problémákkal küzdő embereknek, hogy ne hagyják el otthonukat. 200 felett az egész lakosságnak, még az egészségeseknek is azt ajánlják, hogy maradjanak otthon vagy ne tartózkodjanak sokáig a szabadban.

A hongkongi levegő ismétlődő szennyezettsége miatt március 5-én nagyvállalatok egy csoportja, köztük a Starbucks, a Pacific Coffee, a Ben&, a Jerry's és a Pure Fitness petícióban tiltakozott az áldatlan helyzet ellen.

A sajtóban közzétett panaszukban emlékeztettek arra, hogy a szmog "naponta három ember halálát okozza", és az ázsiai metropolis levegője "kétszer olyan szennyezett, mint New Yorké".

A hatóságok rendszerint a Hongkong északi határa mellett, Kína déli részén fekvő üzemek szennyezőanyag-kibocsátásával magyarázzák a jelenséget. Egy helyi tanulmány szerint azonban a légkör szennyezettségének java részéért a rendkívül sűrű hongkongi úthálózaton közlekedő járművek kipufogógáza a felelős.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását