2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A halálba táncoltatott lány

Az Eurimages, az Európa Tanács filmalapja 160 ezer eurós (mintegy 40 millió forintos) támogatást ítélt meg Hules Endre A halálba táncoltatott lány című filmjének - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.
2010. március 22. hétfő 13:56 - HírExtra
Mint az ősi népballadát mai környezetbe helyező film producere, Garami Gábor az MTI-nek elmondta, a forgatás magyar-szlovén koprodukcióban kezdődik áprilisban, de várható egy kanadai partner csatlakozása is.

A producer hozzátette: a film részben a Honvéd Táncszínház 2008-ban hasonló címmel bemutatott előadásán alapszik; a két produkcióban közös a táncjelenetek koreográfusa és a zeneszerző - Zsuráfszky Zoltán, illetve Kiss Ferenc - is.

Mint Garami Gábor elárulta, a Hules Endre által írt és rendezett film operatőre Zsigmond Vilmos lesz, a külföldi színészek közül Donald Sutherlanddel és Carrie-Ann Moss-szal tárgyalnak, míg Magyarországról többek között László Zsolt és Merkli Bea szerepeltetését tervezik.

A halálba táncoltatott lány honlapján - www.themaidendancedtodeath.com - található szinopszis szerint Steve, a táncosból lett impresszárió húsz évi távollét után visszatér szülőhazájába, hogy Gyula bátyjával együtt újítsák fel utolsó közös sikerüket, a címadó népballadára épülő táncjátékot. A próbák során újraélednek Gyula feleségének Steve iránti érzelmei, valamint a két testvér közötti egykori ellentétek, így a táncjáték és az élet kezd összefonódni.

Mint Garami Gábor elmondta, terveik szerint a táncfilmet a 2011-es Magyar Filmszemlén mutatják be a közönségnek.

(Képünk illusztráció)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását