2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fico, Paroubek és Orbán Viktor Őszödön?

"Meglehet egy közös visegrádi vicc is születik. Úgy fog kezdődni, hogy "Amikor Orbán, Paroubek és Fico Őszödön találkoztak..." - írja mai cikkében a szlovákiai Sme című lap.
2010. március 20. szombat 12:58 - HírExtra
A Fidesz lassan már arra készíti fel választóit, hogy nem fogja tudni betartani kampánybeli ígéreteit - vélekedik a Sme című szlovák liberális lap szombati jegyzetében. Az újság rámutat: érdekes változásokon ment keresztül röviddel a választás előtt a Fidesz politikusainak kommunikációja. Ugyan még mindig sokat beszélnek az osztogatásról és a támogatásokról, de az ígéretek már nagyon általánosak, beleértve teljesítésük időpontjait is. Az ígéretekből kiveszett az, hogy a párt győzelme esetén megszünteti a korábbi kormányok takarékossági intézkedéseit vagy hogy visszaállítja a 13. nyugdíjat.

"A probléma az, hogy az Orbán kormányt hatalmas várakozások előzik meg, amelyeket a hiány további jelentős növelése nélkül lehetetlen teljesíteni. Ezt még akkor sem lehetne, ha nem volna válság" - húzza alá a Sme.

Kifejti: ezért a Fidesz kommunikációjának van egy másik oldala is. Bizottságokat alakít, amelyek "célja" megállapítani, milyen a gazdaság valódi helyzete. Mindezzel "a Fidesz lassan arra készíti fel a választókat, hogy kormányzati pozíciójában nem fogja tudni teljesíteni ígéreteit, és ha lesz valamilyen jólét, akkor csak néhány éves nadrágszíjmeghúzás után" - írja a lap. Hozzáteszi: a Fidesz igyekszik előre elmagyarázni, hogy minderről nem a párt tehet, mert nem tudhatta, milyen a valódi helyzet, s hogy a problémákért az előző kormányok viselik a felelősséget.

Orbánéhoz hasonló helyzetben van a cseh Jirí Paroubek, valamint a szlovák Robert Fico is - vélekedik a legnagyobb példányszámú szlovák politikai napilap. Megjegyzi: érdekes lesz figyelemmel kísérni, hogy mikor és hogyan vág bele az Orbán-féle kommunikációba Paroubek. Csehország ugyanis ma sikeresen halad előre a "volt magyar" úton. Paroubek és szociáldemokratái azt hiszik, hogy várható kormányuknak - esetleg a kommunisták segítségével - lesz miből osztogatnia. Érdekes lesz megfigyelni Robert Ficót is, hogy lesz-e annyira intelligens, mint Orbán. Ficonak a nagy problémája azonban az, hogy az előző kormányt is ő maga vezette.

"Meglehet egy közös visegrádi vicc is születik. Úgy fog kezdődni, hogy "Amikor Orbán, Paroubek és Fico Őszödön találkoztak..." - zárja jegyzetét a Sme.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását