2024. május 2. - Zsigmond

Valami bűzlik a parfümiparban

Csomagolással, sztárral, reklámmal együtt ezer forintból kijön egy üveg parfüm – írja az egyetlen magyar Orra hivatkozva a Bors.
2010. március 18. csütörtök 10:29 - HírExtra
Ma fontosabb, hogy kivel és milyen csomagban adják el a kölnit, maga az illat huszadrangú – állítja Zólyomi Zsolt. Magyarország egyetlen parfümőrje, aki Franciaországban tanulta az illatok művészetét a Borsnak nyilatkozta mindezt.

Hihetetlen versengéssel, de egyre kevesebb pénzből készülnek a divatcégek illatai, melyek előállítása 1000-2000 forintból is kijön akár. A néha több mint tízezer forintért árult parfümök hasznát némileg csökkenti, hogy tízből kilenc alkotás néhány hónapon belül a süllyesztőben végzi – idézi Zólyomit a bulvárlap honlapja.

A legtöbb ismert cégnek nincs saját illatkreátora, parfümőrje, nem csoda tehát, hogy ritkán születik átütő siker. A mai illatok nagy részét egyszer veszik meg csak, leginkább a reklámkampány miatt – állítja Zólyomi.

Ugyanúgy, ahogy a borászoknál, a kis családi parfümmanufaktúráknál sem ritka egy-egy sikeres, kis példányszámban készített évjárat – folytatja Zólyomi, aki szerint a nagy cégek a folyamatos visszaesések miatt nem engedhetnek meg maguknak ilyen kollekciókat. Bár az eladási ár hasonló, a parfümkészítő mesterek reklámok helyett minőségi alkotóelemekre esküsznek, és akár évekig is komponálnak egy-egy, gyakran százötven összetevőből álló illatot – fejezi be a Bors honlapján tartott, a parfümipar kulisszatitkaiba való bevezetést az egyetlen magyar Orr.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását