2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Sólyom a Kiskunsági Nemzeti Parkba látogat

Sólyom László köztársasági elnök a érkezik ma; az államfő ezzel a túrával zárja a 2007 januárjában kezdett országjáró sorozatát.
2010. február 28. vasárnap 09:18 - HírExtra
A február 28-a és március 2-a közötti látogatás az Értékőrző Tájak és Emberek Magyarországon elnevezésű sorozat kilencedik, utolsó állomása.Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője korábban az MTI-nek azt mondta: a látogatás központi témái a természetvédelem és a vízgazdálkodás összefüggései, valamint a tanyai életmód és gazdálkodás fenntarthatóságának lehetőségei lesznek.

Az államfő vasárnap először Bugacpusztán megtekinti a puszta magyar szürke gulyáját, majd a Rákosivipera-védelmi és Bemutató Központba látogat. (Tavaly júniusban Best of the Best címmel tüntették ki és Európa 5 legsikeresebb LIFE-finanszírozású uniós természetvédelmi programja közé választották a Rákosi vipera LIFE programot).
A látogatás második és harmadik napja a vízgazdálkodás és a természetvédelem viszonyáról, valamint a dél-alföldi tanyavilág életéről szól majd.

A Kiskunsági Nemzeti Park 1975-ben alakult, ez volt az ország második nemzeti parkja. Összesen 76.600 hektár a védett területe, ebből több mint 51 ezer hektárt a kilenc elkülönülő egységből álló Kiskunsági Nemzeti Park, míg a fennmaradó részt a tájvédelmi körzetek és természetvédelmi területek teszik ki.

Sólyom László országjáró sorozatának első állomásaként 2007 januárjában a Körös-Maros Nemzeti Parkba látogatott, 2007 májusában a Fertő-Hansági és Őrségi Nemzeti Parkba utazott, októberben pedig az Aggteleki Nemzeti Park nevezetességeit tekintette meg. 2008 áprilisában a Duna-Ipoly Nemzeti Park működési területén, május végén a Duna-Dráva Nemzeti Parkban, októberben a Hortobágyi Nemzeti Parkban tett látogatást, 2009 májusában a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot tekintette meg, majd szeptemberben a Bükki Nemzeti Parkba látogatott. A mostani túra lesz a sorozat kilencedik, egyben utolsó állomása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását