2024. május 18. - Erik, Alexandra

Elárverezteti a Szili Katalintól kapott sátrat

Árverésre bocsátja Pécs polgármestere, Páva Zsolt (Fidesz) azt a sátrat, amelyet a tavaly decemberi tubesi demonstráción a szocialista Szili Katalintól kapott; a bevételt a Gyugyi-gyűjtemény tervezett megvásárlására fordítják.
2010. február 26. péntek 12:36 - HírExtra
Páva Zsolt a baranyai megyeszékhelyen tartott pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: többé nem lesz szükség a sátorra, ez a kormány ugyanis már biztosan nem építhet katonai radart a város fölé, egy következő, polgári kormány pedig nem fog szembe menni a pécsiek akaratával. "Orbán Viktor a közelmúltban egy televíziós műsorban a NATO-lokátor kapcsán ugyanis azt mondta: azt nem lehet olyan helyre telepíteni, ahol ezt az emberek nem akarják.

Sem a Zengőre, sem a Tubesre" - idézte fel a polgármester a Fidesz elnökének szavait. Páva Zsolt szerint így már nincs szüksége arra a sátorra, amelyet tavaly kapott Szili Katalintól, miután közölte: kész akár sátrat is verni a Tubesen, ha csak így lehet megakadályozni az építkezést. A sátor állapotáról elmondta: az jó minőségű, alig használt. A licit nulla forintról indul, az árverés részleteit a város hivatalos honlapján hozzák nyilvánosságra hamarosan. A bevételt a Gyugyi-gyűjtemény tervezett megvásárlására fordítják, amit közadakozásból szeretnének megvalósítani.

A polgármester a lokátorberuházás elleni tiltakozásul tavaly december 18-án az éjszakát többedmagával a Tubesen töltötte, így akadályozva a lokátorépítés megkezdését. Az ügy előzménye, hogy a Fővárosi Bíróság november 27-én jogerősen elutasította felülvizsgálati eljárásában azokat a kereseteket, amelyek megtámadták a Tubes tetején lévő katonai híradóobjektum korszerűsítését, a NATO-radar kiépítését engedélyező miniszteri határozatot. Ezzel a radar építése akkor zöld utat kapott. A Legfelsőbb Bíróság (LB) azonban az idén januárban felfüggesztette a lokátor megépítésére kiadott engedély végrehajtását arra az időre, amíg nem folytatja le a civilek és a pécsi önkormányzat által kért felülvizsgálati eljárást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását