2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Monorierdő: az ügyvéd felmentést kért

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt az ügyész felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta az elsőrendű vádlottal szemben, míg az ügyvéd az anya felmentését kérte a kutyatámadás áldozatává vált monorierdői kisfiú halála ügyében indított per szerdai tárgyalásán, a Pest Megyei Bíróságon.
2010. február 24. szerda 14:50 - HírExtra
Az ügyész szerint bűncselekmény, T. Mária és K. Péter védői szerint viszont baleset történt 2007 augusztusában, amikor a szülők monorierdői családi házának udvarában tartott kutyák halálra marcangolták a kétéves Dominiket.

Az eltérő büntetőjogi megítélés okán az ügyész az elsőrendű vádlottra felfüggesztett fegyházbüntetés, míg a bűnpártolással vádolt apára pénzbüntetés kiszabását kérte. T. Mária ügyvédje védence felmentését indítványozta, arra hivatkozva, hogy az anya magatartása nem meríti ki a büntetőjogi felelősség kategóriáját. Ez esetben az apa sem követett el bűncselekményt - vélekedett K. Péter ügyvédje.

Az ügyész a tárgyaláson - az etológus szakértők tanúvallomásai alapján - a veszélyes eb tartásával kapcsolatos vádpont ejtését javasolta, így a szülők nagy valószínűség szerint mentesülnek a halmazati büntetéstől.

A büntetőperben meghallgatott szakértők úgy vélekedtek, hogy kétséget kizáróan nem állapítható meg: pitbullok (harci kutyák) vagy az azzal szinte teljesen azonos jegyekkel rendelkező staffordshire terrierek okozták a kisfiú halálát. Ezért az ügyész már "csak" egy rendbeli, gondatlanságból elkövetett emberölésben tartja bűnösnek az anyát, míg az apát bűnpártolás miatt vonná felelősségre.

T. Mária ügyvédje szerint azonban védence nem követett el bűncselekményt. Védőbeszédében Fridman Róbert úgy érvelt: az anya Dominik születésétől kezdve mindent megtett a kisfiú biztonságáért, ám azon a végzetes napon egy pillanatra nem figyelt, ez vezetett a tragédiához. Mint mondta, nem bűncselekmény, hanem baleset történt, ezért is kéri az asszony felmentését. Ha a bíróság mégis másként vélekedne, akkor is legfeljebb enyhe és felfüggesztett büntetés lenne méltányos - fűzte hozzá Fridman Róbert.

K. Péter ügyvédje elsősorban védence felmentését, másodsorban pénzbüntetés kiszabását indítványozta.Csütörtökön az utolsó szó jogán a vádlottak mondhatják el érveiket, majd a bíróság ítéletet hirdet.

A család kutyái 2007-ben halálra marcangolták T. Dominiket, akinek a földi maradványait a szülők (vallomásuk szerint sokk hatása alatt) a közelben elásták. Az anya sokáig eltűnési ügyként állította be a történteket, később azonban bevallotta, hogy nem egy közös margitszigeti sétán tűnt el a kisfia, hanem kutyatámadás áldozatává vált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását