2024. május 16. - Mózes, Botond

A Zsanett-ügy legfrissebb fejleményei

A pótmagánvádló perbeszédében súlyos, erőszakos bűncselekmények miatt kérte elmarasztalni a Zsanett-ügyben megvádolt rendőröket, akiknek az ügyvédei viszont bűncselekmény hiányában felmentést indítványoztak a Fővárosi Bíróságon szerdán.
2010. február 24. szerda 19:10 - HírExtra
A pótmagánvádló szerint az öt, büntetőeljárás alá vont rendőr szavahihetetlen, tagadó vallomásaik ellentmondóak. Súlyos bizonyítékok szólnak amellett, hogy E. Zsanett állításának megfelelően az öt rendőr feltartóztatta 2007. május 4-én hajnalban Budapesten, a Múzeum körútnál, majd ketten megerőszakolták, amit három társuk végignézett, és ezután még 20 ezer forintot elvettek tőle.

A pótmagánvádló azt öt rendőrt erőszakos nemi közösülés, zsarolás, vesztegetés és személyes szabadság megsértése miatt indítványozta elítélni.

Zsanett jogi képviselője bírálta az öt rendőrrel szembeni korábbi ügyészségi eljárást, melyet megszüntettek a nyomozó ügyészek részben bűncselekmény, részben bizonyítottság hiányában. A pótmagánvádló szerint egyes bizonyítékokat - például a bűncselekmény helyszínén működő térfigyelő kamarák felvételeit - ismeretlenek manipulálhattak, az öt rendőr közti telefonbeszélgetéseket, rádióforgalmazást pedig a sértetti oldal sosem ismerhette meg.

Ugyanakkor a védők szerint Zsanett szavahihetetlen, a rendőrök csak igazoltatták és hazakísérték, a bizonyítékok is ezt támasztják alá. Azt pedig egyenesen kizárják, hogy a rendőrök egyáltalán elkövethették volna a terhükre rótt bűncselekményeket.

A védelem azzal érvelt, hogy a bizonyítékok alapján öt percnél is kevesebb ideje lett volna a rendőröknek a vádbeli cselekmények elkövetésére, ami teljes képtelenség.

A védőbeszédekben felmerült, hogy Zsanett a pótmagánvádas eljárással igazából csak azt szeretné elérni, hogy ne kelljen a hamis vád büntetőjogi következményeit viselnie.
A védők Zsanett személyiségét is hosszan vizsgálták, és felvetették, hogy a lány vádjai mögött állhat egy viszonzatlan szerelem. Zsanett hajlamos arra, hogy a tényeket megmásítsa, nagyon foglalkoztatta a szexuális erőszak témája, és korábban már többször is azt híresztelte, hogy meg akarták erőszakolni.

Volt olyan védő is, akinek a véleménye szerint a pótmagánvádas eljárás "fizetett hirdetésként működött".

A Fővárosi Bíróság a Zsanett-ügyben március 8-ára tűzte ki az elsőfokú ítélet kihirdetését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását