2024. június 2. - Kármen, Anita

Szekeres is Sólyomnál járt

A honvédséggel kapcsolatos ügyekről kért tájékoztatást az államfő Szekeres Imre honvédelmi minisztertől - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) kedden az MTI-t. Az államfőnél kedden korábban Kovács Tamás legfőbb ügyész és Kovács Árpád katonai főügyész járt a Sándor-palotában, akik arról tájékoztatták Sólyom Lászlót, hogyan áll a honvédséggel kapcsolatos ügyek vizsgálata.
2010. február 23. kedd 13:42 - HírExtra
A Köztársasági Elnöki Hivatal nem kívánt részleteket közölni a találkozókról, a Honvédelmi Minisztérium pedig későbbre ígért tájékoztatást.

Az elmúlt napokban több, a honvédséget érintő ügy is foglalkoztatta a sajtót: ezek között szerepelt egy, a tárcánál felvetődött sikkasztási ügy, valamint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának letartóztatása.

A Hír Televízió múlt hét kedden - saját információi alapján - azt közölte, hogy egy kétmilliárdos sikkasztási ügyben kezdődött nyomozás a Honvédelmi Minisztérium védelemgazdasági főosztályánál. A tárca cáfolta, hogy nyomozás folyna náluk ez ügyben és azt is cáfolta, hogy összefüggés lenne a minisztériumban történt kisebb szervezeti átalakítás és egy korábbi, a Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) által felderített, a HM egyik közhasznú társaságánál történt vesztegetési ügy között.

A Budai Központi Kerületi Bíróság múlt hét csütörtökön helyezte előzetes letartóztatásba Szabó Jánost, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát, akit befolyással való üzérkedéssel gyanúsítanak. Az ügyben meggyanúsították a DHL nemzetközi szállítmányozási cég egyik vezetőjét is, aki a gyanú szerint segítségére volt a rektornak.

Bocskai István, a honvédelmi tárca szóvivője múlt hét szerdán a TV2 Mokka című műsorában megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a rektor azzal kereste meg a céget, hogy a rendőrség kábítószerrel való visszaélés és fegyverkereskedelem miatt nyomoz ellenük, de ő képes az ügyet "pozitív irányba befolyásolni". Cserébe azt kérte, hogy a céggel szerződésben álló biztonsági szolgálatot cseréljék le egy általa megnevezett cégre.

A DHL nemzetközi szállítmányozási cég aznap este az MTI kérdésére rövid közleményben azt írta: "a DHL Supply Chain

megerősíti azt a tényt, hogy alkalmazottait érintő állításokkal keresték meg a céget bizonyos szolgáltatásokért cserébe 2009 augusztusában, és hogy egy a cégtől független külső személyt a rendőrség ezekkel az állításokkal összefüggésben őrizetbe vett".

Múlt hét csütörtökön a Hír TV honapján azt közölte: visszavonták a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivőjének kinevezését egy múlt hét szerdai nyilatkozata után és fegyelmi vizsgálatot indítottak ellene. Ács Tibor a televíziónak nyilatkozva "gengszterszervezetnek" titulálta a minisztérium tulajdonában lévő HM EI Zrt.-t, mert szerinte a szervezet nyugdíjasokat foglalkoztat vissza, akik ellen hatáskör hiányában nem folytathatnak eljárást. Az ügyészség Ács Tibor magánvéleményének minősítette az érintett kijelentéseit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását