2024. április 24. - György

Rúgja ki a kedvesét Facebookon!

Egy közvélemény-kutatás szerint egyre növekszik az online szakítások száma: a kínos pillanatok helyett sokan választják az e-mailt vagy a közösségi portálokat, hogy közöljék párjukkal a megváltoztathatatlant.
2010. február 23. kedd 16:20 - HírExtra
A DateTheUk társkereső megbízásából megkérdezett több mint kétezer ember 34 százaléka állította, hogy már szakított e-mailen, 13 százalékuk pedig még egyszerűbb - és "kíméletesebb" - módszert választott: egyszerűen átállították Facebook-profiljukon a családi állapotot "egyedülállóra" anélkül, hogy partnerüket erről előtte tájékoztatták volna. Az exkedves pedig ilyenkor társa elvesztéséről úgy értesül, hogy saját adatlapján szintén egyedülállóvá "változik" a családi állapot.

Sőt a modortalanság még tovább fokozható, ugyanis hat százalék csupán egy rövidke Twitter-üzenetben tette nyilvánossá, hogy már nincs együtt eddigi párjával.
Egy további személytelen szakítási módszert, azaz az sms-t mindössze két százalékban használták.

A többiek, azaz 38 százalék maradt a hagyományos módszereknél: volt bátorsága személyesen beszélni szándékáról, vagy legalább telefonon felhívni az érintettet (8 százalék).

"A digitális szakítás lassan egyeduralkodóvá válik. Könnyebb és elkerülhető általa minden félreértés" - mondja megengedően Sean Wood, a társkereső szolgálat marketingvezetője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását