2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megszavazták a 25 bázispontos csökkentést

Három javaslat hangzott el a monetáris tanács hétfői ülésén, 50 illetve 25 bázispontos csökkentés, illetve a kamat tartása mellett, végül meggyőző többséggel a 25 bázispontos csökkentésről született döntés, így az alapkamat 5,75 százalékra változott - ismertette Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a monetáris tanács ülését követő sajtótájékoztatón.
2010. február 22. hétfő 16:15 - HírExtra
A globális növekedés nyomán mind az élelmiszerárak, mind az energiaárak emelkedése várható a világpiacon, s ennek nyomán a hazai olajár a korábban vártnál gyorsabban nő - jelezte a jegybank elnöke.

Simor hozzátette azt is, hogy az MNB új inflációs jelentésében rögzített prognózis 2010-re 4,4 százalékot, jövőre 2,3 százalékot tartalmaz, ami az előbbieken kívül a magyar szabályozott árak várható gyorsabb emelkedéséből adódik.

A jegybank elnöke elmondta: az új inflációs prognózis szerint a maginfláció idén 3,2 százalék lesz a korábban várt 3,0 százalék helyett, jövőre a maginfláció 1,9 százalékra esik vissza, a korábban várt 1,3 százalék helyett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását