2022. december 9. - Natália

Gordon Brown órdítozós és erőszakos?

A nyilvánosság előtt volt kénytelen cáfolni Gordon Brown brit kormányfő, hogy esetenként durva megnyilvánulásokra, sőt tettlegességre ragadtatja magát közvetlen munkatársaival szemben, miután egy megjelenés előtt álló könyv ilyen állításokat tartalmaz róla.
2010. február 21. vasárnap 11:12 - HírExtra
A The Observer, a legnagyobb brit baloldali vasárnapi lap e héten kezdi sorozatban közölni saját vezető politikai kommentátora, Andrew Rawnsley könyvét. Ebben egyebek mellett az áll, hogy Brown egy ízben "fellökte" egyik magas rangú tanácsadóját, akivel nézeteltérésbe keveredett. A könyv szerint a kormányfő gyakran trágár szitkokkal is illeti stábjának tagjait.

Brown a Channel 4 kereskedelmi tévének adott, szombat este sugárzott interjúban ugyanakkor egyértelműen leszögezte: soha életében senkit nem ütött meg, és az sem igaz, hogy bármelyik munkatársát fellökte volna. "Ilyesmit soha nem csinálok ... azok az állítások, hogy bárkit megütöttem vagy egyéb módon bántottam volna, teljeséggel valótlanok" - mondta.

Azt elismerte, hogy "a pillanat hevében" néha kiszalad a száján "ez vagy az", esetleg földhöz vág egy újságot. Hozzátette ugyanakkor: ha dühös, akkor is legtöbbször magára dühös.

Brown politikusi magatartását mindazonáltal már korábban is súlyos bírálatok érték, még közvetlen munkatársai részéről is. A brit köztisztviselői kar egykori vezetője, Lord Turnbull - aki Brown pénzügyminiszteri időszaka alatt a tárca államtitkárként is dolgozott - egy ízben "sztálinistának" nevezte a jelenlegi kormányfőt, aki szerinte azt vallja, hogy egyszerűen nem éri meg szakmai vitát folytatni a munkatársakkal, és az emberek "majd azt kapják, amit ő eldönt".

A kormányzó Munkáspárt egyik nagy tekintélyű, általános közmegbecsülésnek örvendő alsóházi képviselője, Frank Field - nem sokkal azután, hogy Brown 2007 nyarán átvette a miniszterelnöki tisztséget Tony Blairtől - a BBC rádióban nyilatkozva azt mondta, hogy Brown "ordítozásra" hajlamos, "leírhatatlan vérmérsékletű" ember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását