2020. október 1. - Malvin

A furfangos csalók ismét akcióban!

Az egyik kábeltelevíziós társaság munkatársának adta ki magát az a két férfi, akik szolgáltatásokért csaltak ki pénzt Balassagyarmaton; a rendőrség adatai szerint az utóbbi fél évben az ország több városában károsítottak meg embereket hasonló módszerrel - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.
2010. február 19. péntek 14:53 - HírExtra
A 22 és 24 éves kisújszállási férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, ellenük csalás és más bűncselekmények elkövetése miatt folytat eljárást a balassagyarmati kapitányság - mondta Dankóné Nagy Éva.

A szóvivő hozzátette: a rendőrségre a Digi Tv Kft. tett bejelentést, mert a férfi azzal csengetett be lakásokba, hogy a társaság megbízásából szoftverfrissítést végez, és ezért pénzt kért. A társaság azonban ilyen megbízást nem adott.

A két férfit egy lakótelepi lakásban fogták el, előzőleg egy nőtől csaltak ki 20 ezer forintot, akinek kedvezményes előfizetési lehetőséget kínáltak.

A csalásokhoz hamis okiratokat és kérdőíveket használtak fel.

Dankóné Nagy Éva közölte: az elkövetők közel hat hónap alatt az ország több városában károsítottak meg embereket hasonló módszerekkel, de több lakásból arany és ezüst ékszereket, valamint használati tárgyakat is elloptak.

A kisújszállási férfiak ráadásul egyenruhába öltözve, vasutasnak adták ki magukat a vonatokon, így ingyen utaztak az országban - tette hozzá a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását