2024. április 25. - Márk

Molnár Csaba rosszat szólt?

Pest megye önkormányzata tiltakozik a kancelláriaminiszter kijelentése miatt, ami szerint az államadósság megugrásáért az ellenzéki vezetésű önkormányzatok a felelősek.
2010. február 18. csütörtök 19:13 - HírExtra
A fideszes vezetésű megye csütörtöki, az MTI-nek küldött közleményében megdöbbentőnek és cinikusnak nevezte Molnár Csabának, a Bajnai-kormány kancelláriaminiszterének hétfőn, az Országgyűlésben tett állítását.

A miniszter akkor arról beszélt, hogy az elmúlt két évben több mint száz fideszes polgármester által vezetett önkormányzat bocsátott ki kötvényt 276 milliárd forint összegben. Molnár Csaba felsorolásában a Pest megyei önkormányzatot külön is megemlítette. A miniszter szerint a fideszes vezetésű önkormányzatok "csinálják az ország eladósítását".

Pest megye közleménye szerint azonban a valóság - Molnár Csaba szavaival szemben - az, hogy a kötvénykibocsátásból befolyó mintegy 7 milliárd forintot kizárólag olyan fejlesztésekre fordították, amelyeket az elmúlt 4-8 év folyamatos halasztása után már nem lehetett tovább késleltetni.

Közölték azt is: a megyei önkormányzat szigorú takarékossággal elérte, hogy a kormány által sorozatban áthárított, de meg nem térített feladatok, valamint a bajba került településektől átvett intézmények fenntartása miatt ne kelljen növelni az adósságot.
Molnár Csaba kijelentése után a Fidesz is tiltakozott. Ódor Ferenc (Fidesz), a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke is azt hangoztatta: nem az önkormányzatok a felelősek azért, hogy az államadóság jelentősen nőtt a jelenlegi kormányzati ciklusban; ennek oka a regnáló kormány, amely eladósította az országot, az önkormányzatokat.

Arra mutatott rá, hogy az önkormányzatok azért kénytelenek hiteleket felvenni és kötvényeket kibocsátani, mert a kormány forrásokat von el az önkormányzatoktól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását