2024. április 28. - Valéria

Obama lánya nem nézhet tévét?

Hétköznapokon nem nézhetnek tévét Barack Obama amerikai elnök lányai - derült ki egy interjúból, amelyet a politikus az Essence magazinnak adott.
2010. február 17. szerda 13:05 - HírExtra
"A lányok hét közben nem néznek televíziót, és pont" - szögezte le az elnök a lapnak nyilatkozva. Obama olyan szabályként említette a tévétilalmat, mint amely segíti a gyerekeket abban, hogy jobb jegyeket kapjanak az iskolában.

Elmondta, hogy a 11 éves Sashának és a 8 éves Malianak az iskolából hazaérkezve elsőként a leckének kell nekilátnia. Ha nem készülnek el a vacsoráig, vagyis este fél 7-ig, akkor utána is folytatják. Tanulás után még olvashatnak, lámpaoltás pedig a nagyobbik leányzónak este 9-kor, a kisebbiknek fél 9-kor van.

"Kétségtelen, hogy Michelle és én különleges helyzetben vagyunk, és több segítségünk van, mint sok más szülőnek. Ez világos. De vannak olyan dolgok, amelyeket minden szülő megtehet a helyzetére való tekintet nélkül. Ezek közé tartozik, hogy kikapcsolják a tévét" - fogalmazott az elnök, aki szerint lányai már kiskorukban megtanulták, hogy az iskola az első.
Sasha és Malia már négyéves koruk óta maguk állítják be az ébresztőórát - részletezte a további feladatokat Obama. Elárulta, hogy a kislányok minden nap maguk ágyaznak be, és egyedül készülődnek az iskolába, persze feleségével ellenőrzik őket.

Barack Obama a tévé mellőzés mellett még egy jó tanáccsal szolgált a szülőtársaknak, mégpedig azzal, hogy ajánlatos kapcsolatot tartani a gyerekek tanáraival.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását